Προνήπια - Νήπια Robotinia

Robotinia1

Το πρόγραμμα αυτό αφορά την Εκπαιδευτική Ρομποτική και απευθύνεται σε παιδιά Προ-νηπιακής και Νηπιακής ηλικίας. Τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν, να ανακαλύπτουν να προγραμματίζουν, να καινοτομούν, να συνεργάζονται και όλα αυτά μέσα από βιωματική μάθηση και με πολύ παιχνίδι ώστε η γνώση να γίνεται κτήμα τους.

Τα παιδιά σήμερα ανήκουν στον ψηφιακό κόσμο και ήδη γνωρίζουν πολλά γι' αυτό. Η ρομποτική είναι η επιστήμη του μέλλοντος, η οποία ολοένα και περισσότερο μπαίνει στις ζωές μας. Αντί λοιπόν τα παιδιά να φοβούνται τα robots, είναι ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους, να τα προγραμματίσουν και να χαράξουν ένα καλύτερο μέλλον που τους ανήκει με τις Νέες Τεχνολογίες & την Ρομποτική.

Το μέλλον σου ανήκει!!! (Earn the Future)!!!

Synnefo10Myala1Μαθαίνουν τα παιδιά, να ανακαλύπτουν τα χρώματα, τα σχήματα, τη μουσική, τους αριθμούς, τη γεωμετρία του χώρου, τα γράμματα και πολλά άλλα. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όμως πλεονέκτημα το οποίο παίρνουν τα παιδιά μέσω της ρομποτικής είναι η συνεργασία και ομαδικότητα. Η συνεργασία είναι ένα εφόδιο ζωής που επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν το διάλογο και την επικοινωνία μέσα από τη βιωματική μάθηση και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον γιατί:

"Όλοι μαζί μπορούμε για ένα καλύτερο μέλλον"!

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να αναπτύξει την λεπτή κινητικότητα των προ-νηπίων & νηπίων (με τη χρήση και των LEGOτούβλων καθώς και των χειροκατασκευών που φτιάχνουν), να βοηθήσει στην διεύρυνση της φαντασίας τους, να τους γνωρίσει βασικά στοιχεία μηχανικής καθώς και προγραμματισμού, αφού τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν τα robotsτους και με αυτό τον τρόπο να γράφουν τους πρώτους τους αλγορίθμους!!!

Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο (πριν τα Χριστούγεννα) όπως και τον Ιούνιο (πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς) τα παιδιά κάνουν θεατρική παράσταση στην οποία παρουσιάζουν με ωραίο τρόπο τα όσα διδάχθηκαν στους γονείς τους, αναπτύσσοντας και αναδεικνύοντας και άλλες πλευρές του εαυτού τους (όπως θέατρο, μίμηση, παιχνίδι, τραγούδι, ζωγραφική κ.τ.λ.).

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα υπάρξει και πανελλήνιος (και μάλλον και παγκόσμιος) διαγωνισμός - φεστιβάλ ρομποτικής για παιδιά αυτής της ηλικίας. Σε αυτή την ηλικία οι "διαγωνισμοί" δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί, όσο έχουν τον χαρακτήρα να γνωρίσουν τα παιδιά πράγματα από άλλες ομάδες και πόλεις - χώρες.

Κόστος προγράμματος: 25€ / μήνα

Ώρες / εβδομάδα: 1.5 ώρα

Πρόγραμμα μαθημάτων:

  • Robotinia New: Τετάρτη 18.00 - 19.30
  • Robotinia Level2: Τρίτη 18.00 - 19.30

 

 

Έναρξη εγγραφών: 03/09/2019

Έναρξη μαθημάτων: 16/09/2019

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

TLC logo
Members of the UNESCO Global Network of Learning Cities UIL
Mack-and-duckietown official partner of the Greece
ERA-INTESO LOGO
ERA LOGO IRO
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok