Ηλεκτρονική Μουσική

ElectronicMusic1Το πρόγραμμα αυτό αφορά στη δυνατότητα που υπάρχει να συνδυαστεί η Μουσική με την Πληροφορική. Ουσιαστικά τα παιδιά μαθαίνουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή με κάθε δυνατότητα που τους δίνεται ώστε να παράγουν τη δική τους Μουσική.

Οι ηλικίες που απευθύνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών είναι από Δ΄ Δημοτικού και άνω και φυσικά ακόμα και για ενήλικες άνω των 18 που σκέφτονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο αυτό. Τα γνωστικά οφέλη που προκύπτουν, εκτός από τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία που προσφέρεται (καθώς ακούει κάποιος τη μουσική που δημιουργεί), η Ηλεκτρονική Μουσική αναπτύσσει την Μουσική Ευφυΐα, οξύνει τη φαντασία και δημιουργικότητα, εκφράζει και εξωτερικεύει συναισθήματα, βοηθάει στην καλλιτεχνική εξύψωση και αποτελεί ένα μέσο ανάδειξης και προβολής της καλλιτεχνικής πλευράς του κάθε ατόμου. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες τέχνες και επιστήμες, όπως για παράδειγμα θέατρο (και να εμπλουτίσει μια θεατρική παράσταση), φωτογραφία - ζωγραφική (και να πλαισιώσει με μουσική μια έκθεση), game development (δηλαδή να γράψει κάποιος τη μουσική για κάποιο παιχνίδι), event opening (να αποτελέσει π.χ. το άνοιγμα μιας συναυλίας ή ενός event) και πολλά άλλα.

ElectronicMusic2"Κέρδισε μια θέση στο μέλλον σου!!! "  (Earn the future)!!!

Electronic Music Synthesis New - Basic. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά για τον ήχο και τη σύνθεση μουσικής με τον υπολογιστή. Γνωρίζουν τα βασικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μπορούν να επεξεργάζονται σε βασικό βαθμό τον ήχο, να μιξάρουν μουσικές, τραγούδια και ήχους, όπως και προγράμματα για τη συγγραφή μουσικών κομματιών (με μουσικές παρτιτούρες και όχι μόνο).

 

notesElectornicMusicElectronic Music Synthesis Intermediate. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκμάθησης όλων των απαραίτητων στοιχείων για να μπορούν τα παιδιά να σχεδιάζουν και να δημιουργούν τους δικούς τους ήχους και κομμάτια μέσα από συνθέσεις και μίξεις, περνάμε στο επόμενο επίπεδο Μουσικής Σύνθεσης. Εδώ γνωρίζουμε χαρακτηριστικά και τεχνοτροπίες του ήχου και της μουσικής σε βαθύτερο επίπεδο και τα χρησιμοποιούμε για να συνθέσουμε κομμάτια με μεγαλύτερη συνοχή. Μαθαίνουμε πως μπορεί να ηχογραφηθεί ένας ήχος, να επεξεργαστεί και να χρησιμοποιηθεί σε ένα μουσικό κομμάτι το οποίο έχει παραχθεί με όργανα ορχήστρας.

 

SoundWavesElectronic Music Synthesis Advanced. Στο τελευταίο στάδιο της Ηλεκτρονικής Σύνθεσης, μαθαίνουμε για τη συνοχή ενός μουσικού κομματιού, εμβαθύνουμε στα είδη του ήχου, στην έκφραση του συναισθήματος, στη λογική και τη δομή της σύνθεσης ενός κομματιού καθώς και στην ανάλυση κομματιών άλλων συνθετών, ώστε η γνώση που αποκτήθηκε να γίνει πιο σφαιρική και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά για το σκοπό της. Επίσης στο στάδιο αυτό γίνεται εκπαίδευση στον αυτοσχεδιασμό καθώς και στον ομαδικό αυτοσχεδιασμό. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται τόσο η αυθόρμητη - στιγμιαία έκφραση της προσωπικότητας, όσο και η ομαδικότητα - συνεργασία της ομάδας ώστε να επιτύχει ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα με συνοχή που θα ικανοποιεί και το πιο απαιτητικό αυτί του κοινού!!!

Στόχος είναι η δημιουργία δικού μας Game Development Music Studio καθώς και ενός "συγκροτήματος" Ηλεκτρονικής Μουσικής το οποίο θα αναλαμβάνει να ανοίγει διοργανώσεις ή να κάνει τις δικές του παραστάσεις!!!

 

Electronic Music Synthesis New - Basic

Κόστος προγράμματος: 40€ / μήνα

Ώρες / εβδομάδα: 1.5 ώρα

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Electronic Music Synthesis New - Basic: Πέμπτη 19.30 - 21.00

 

 

Έναρξη εγγραφών: 03/09/2019

Έναρξη μαθημάτων: 16/09/2019

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

TLC logo
Members of the UNESCO Global Network of Learning Cities UIL
Mack-and-duckietown official partner of the Greece
ERA-INTESO LOGO
ERA LOGO IRO
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok